Критикът на Кремъл Алексей Навални се сдоби с нови обвинения, съобщава

...
Критикът на Кремъл Алексей Навални се сдоби с нови обвинения, съобщава
Коментари Харесай

Русия обвини Алексей Навални и във вандализъм

Критикът на Кремъл Алексей Навални се снабди с нови обвинявания, съобщава " Ройтерс ".

Това разгласи самият той в обществените мрежи.

47-годишният Навални към този момент излежава присъди в наказателна колония за общо над 30 години  " отнемане от независимост " по разнообразни обвинявания, измежду които екстремизъм, които той отхвърля. Руският опозиционер е прекарал огромна част от последните две години в изолираност за редица хипотетични закононарушения.

В изказване, оповестено посредством негови сътрудници, той показва, че към този момент му е повдигнато обвиняване по член 214 от Наказателния кодекс, който касае вандализъм.

" Нямам визия какво съставлява член 214 и няма къде да диря. Ще разберете преди мен ", написа той в " Телеграм ".

" Те наистина започват ново наказателно дело против мен на всеки три месеца. Рядко пандизчия, държан в единична килия повече от година, има толкоз витално обществено и политическо битие ", означи Навални.

Навални е най-известната фигура в разединената съветска опозиция; поддръжниците на опозиционера градят облика му в жанр Нелсън Мандела, със поръчката, че един ден той ще бъде освободен от пандиза, с цел да управлява страната.

Неговото политическо придвижване е оповестено за нелегално, а главните му фигури са хвърлени в пандиза или са избягали в чужбина поради репресиите против несъгласието с властта, които се ускориха, откакто президентът Владимир Путин изпрати въоръжените си сили в Украйна при започване на предходната година.

През август по нови обвинявания, свързани с хипотетична екстремистка активност, Навални беше осъден на още 19 години затвор в допълнение към присъдата от 11,5 години, която към този момент излежаваше. Той отхвърля всички обвинявания като политически стимулирани и предопределени да заглушат рецензиите му към Кремъл.

Миналия месец трима от неговите адвокати бяха вписани в указател на " терористи и екстремисти " от финансов контролен орган, пет седмици откакто бяха арестувани по съмнение, че принадлежат към " екстремистка група ".

Навални породи удивление по целия свят с това, че се завърна непринудено в Русия през 2021 година от Германия, където беше лекуван от това, което проби от западни лаборатории демонстрираха, че е бил почти съдбовен опит да бъде отровен с нервнопаралитично вещество в Сибир.

Той беше задържан незабавно при идването си. Кремъл отхвърли да е правил опит да го убие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР